Home

Achtergrond

Solar Oil Systems breidt activiteiten uit

Solar Oil System gaat haar activiteiten uitbreiden.

Op dit moment onderzoekt het bedrijf uit het Friese Boijl, dat handelt in pure plantaardige olie (ppo), de mogelijkheden voor het produceren van nieuwe biobrandstoffen in Australië,

De plannen voor de uitbreiding zijn nog in de beginfase, zegt Hein Aberson van Solar Oil. "Over wat we precies gaan doen, doe ik nog geen uitspraken. Maar het gaat om de ontwikkeling van nieuwe biobrandstoffen en het gebruik van nieuwe technieken. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van agrarische diensten en biomassa." Aberson benadrukt dat het gaat om uitbreiding van de activiteiten, niet om verplaatsing van de fabriek. "We blijven met onze huidige activiteiten in Boijl. De uitbreiding gaat echt om nieuwe ontwikkelingen."

Het is de bedoeling om de plannen op korte termijn rond te krijgen. "Volgende week vertrekken we naar Scandinavië voor overleg met partners daar. In Scandinavië en Australië zijn ze veel verder op het gebied van biobrandstoffen. De overheid in die landen geeft ook veel meer steun. In Nederland lopen we op dat gebied erg achter. De Nederlandse overheid laat het nog veel te veel afweten."

Het gebrek aan steun van de Nederlandse overheid is een belangrijke reden om uit te wijken naar Australië, maar niet de enige. "Australië heeft enorme mogelijkheden als het gaat om landbouwgrond. Er is gewoon heel veel ruimte. En dat hebben we nodig voor de plannen die we hebben."

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.