Home

Achtergrond 246 x bekeken

Slimme meters komen in twee stappen

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken houdt vast aan haar wetsvoorstel om alle huizen in Nederland te voorzien van "slimme meters'', die bestaande gas- en elektriciteitsmeters gaan vervangen.

Ze zegde vandaag de Tweede Kamer toe, dat dit zal gebeuren in twee stappen. Er wordt een begin gemaakt in nieuwbouw en grootscheepse renovatieprojecten, zoals regels van de Europese unie voorschrijven. Voor de rest van het land wordt invoering pas verplicht als de meters nog 'slimmer' zijn.

De CDA-bewindsvrouw kwam daarmee tegemoet aan haar eigen partij en aan de PvdA. De Kamerleden Diederik Samsom (PvdA) en Jos Hessels (CDA) eisten dat de meters ook registreren hoeveel stroom de consument zelf levert aan het net, bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak of nieuwe verwarmingsketels die ook stroom leveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.