Home

Achtergrond 176 x bekeken

Slechte wegen hinderen voedselhulp voor Myanmar

Voedselkonvooien die via Thailand over de weg naar Myanmar reizen doen er zes tot tien dagen over om in Yangon aan te komen.

Dat komt door de zeer slechte staat waarin de wegen verkeren, aldus de Verenigde Naties vrijdag.

De route is gesloten voor buitenlanders wegens regelmatige aanvallen van separatistische Karen-rebellen. De weg voert langs steile riviergeulen in de jungle en is op sommige plaatsen zo nauw dat het verkeer per dag maar een kant op kan en de volgende dag de andere. Hierbij komt ook nog eens de schade van de cycloon Nargis.

De tocht van de Thaise grensplaats Mae Sot naar de voormalige hoofdstad van Myanmar is 400 kilometer. Het is een logistieke ramp om noodhulp op tijd bij de 1,5 miljoen overlevenden van de cycloon te brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.