Home

Achtergrond

Slachtkoe wordt duurder

De slachtkoeienhandel heeft te maken met een prijsstijging. En die is niet incidenteel. De vraag is namelijk aangetrokken, doordat er Europees gezien weinig aanbod is. Daarbij komt dat er weinig vlees uit Brazilië en Argentinië komt.

Vorige week werden alleen de magere koeien iets duurder. Nu krijgen de duurdere slachtkoeien en zelfs -stieren er ook een plusje bij. De oorzaak ligt onder meer in de tijd van het jaar, waarin duurdere onderdelen worden gegeten.

De magere dieren (O-, P-categorie en worstkoeien) noteren een dubbeltje hoger dan een week eerder. De zwaardere slachtkoeien (U- en R-categorie) komen tot een prijsstijging van een stuiver.

De stijging is het begin van een tendens. De markt lijkt voorlopig niet te veranderen. Slachtkoeien worden duurder.

prognose:

hogere prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.