Home

Achtergrond

Site voor alle parlementsleden in EU

Brussel werkt aan een netwerksite voor alle Europese, nationale en regionale parlementsleden in de 27 EU-landen. De site myparl.eu moet in oktober van start gaan en kan 20.000 parlementsleden bevatten.

Doel is dat de website net zo werkt als MySpace of Facebook. Deelnemers kunnen elkaar direct commentaar sturen en ook het publiek kan reageren. De Europese Commissie sponsort het project, vooral om het contact te verbeteren tussen Europarlementsleden en nationale Kamerleden.

De initiatiefnemers voor de site willen de onderlinge discussie concentreren op drie thema's. Naast de toekomst van Europa is dat de interculturele dialoog. Voor het thema Energie en Klimaatverandering is oud-Europarlementslid Elly Plooij (VVD) aangetrokken als debatleider.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.