Home

Achtergrond

'Sinaasappel helpt tegen longziekten'

Mensen met longziekten zoals astma hebben er baat bij om elke dag een sinaasappel te eten.

De vitamine C en anti-oxidanten hebben een goede werking op het functioneren van de longen. Dat adviseert de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT). De organisatie viert aanstaande vrijdag haar 100-jarig bestaan.

De vereniging hield zich honderd jaar geleden vooral bezig met het bestrijden van tuberculose. Nu gaat het hoofdzakelijk om de bestrijding van de gevolgen van roken.

De NVALT is blij met het rookverbod dat binnenkort in de Nederlandse horeca van kracht wordt. Roken is nog steeds de grootste veroorzaker van longziekten, zegt de organisatie. Gezonde voeding en regelmatige beweging helpen longziekten te bestrijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.