Home

Achtergrond 161 x bekeken

Shell wil betrokken blijven bij Iraans gasproject

Shell wil nog steeds meedoen bij latere fases van de ontwikkeling van het gigantische gasveld Zuid-Pars in Iran.

Dat zei een hoge functionaris van Shell vandaag tegen Shana, de persdienst van het Iraanse ministerie voor olie.

Afgelopen weekeinde liet Shell weten zich terug te trekken uit fase dertien van het gasproject. Dat gebeurde onder druk van leden van het Amerikaanse Congres, die zich zorgen maken over het nucleaire programma van Iran.

Begin 2002 sloegen Shell, het Spaanse Repsol en de National Iranian Oil Company (NIOC) de handen ineen voor de ontwikkeling van het gasveld. In die tijd verwachtte Shell begin 2007 het eerste vloeibare gas (LNG) te kunnen gaan exporteren. De ontwikkeling van het gasveld is echter vertraagd als gevolg van de politieke spanningen rond het Iraanse nucleaire programma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.