Home

Achtergrond 2 reacties

Sector niet bezorgd over expositie Varkens in Nood

Stichting Varkens in Nood opent 22 mei een fototentoonstelling over varkens in Nederland.

De tentoonstelling zal gedurende drie weken te zien zijn voor de Opera in Amsterdam en daarna drie weken op het Museumplein.

De expositie heeft als motto 'Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel.' Volgens Hans Baaij, directeur van de stichting, hebben veel mensen nog een romantisch beeld van de boerderij. "De realiteit is anders en vaak bedroevend en veel mensen weten niet dat Nederland naar verhouding de grootste vee-industrie ter wereld heeft."

De sector maakt zich nog geen zorgen over de tentoonstelling. "Ik weet niet wat ze gaan laten zien, we moeten eerst maar eens gaan kijken voordat we er vanuit gaan dat het negatief is", vindt LTO-vakgroep voorzitter Annechien ten Have.

NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg heeft wel een vermoeden. "Het zal vast een gedateerd beeld laten zien. Ze hebben continu dezelfde boodschap. Het is stemmingmakerij voor de grachtengordel, de gemiddelde Hollandse burger loopt niet over het Museumplein. Ik maak me er geen zorgen over."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Clemence

  Nee beste voorzitter...het kan voor u wel stemmingmakerij lijken...maar de Burger laat zich niet langer bedotten!!
  Een stijgend deel van de Ned. bevolking begint genoeg van deze praktijken te krijgen en is bereid om zijn eet/koopgedrag aan te passen.
  Al was het alleen maar om de voedselveiligheid

 • no-profile-image

  realist betrouwbaarder

  Beste clemence, doe nou niet of jullie spreken namens de burger. Een hele kleine groep mensen die dringt de burger hun idealisme op. Dat is wat er gebeurd. Los van het feit dat men als "dierrechtenorganisaties" de burger voor de gek houdt door men hun donatie niet echt iets te doen voor dierwelzijn, maar de eigen kosten ermee betaalt. Of te wel klaploperij. Schreeuwen in de media, deze hersenloze-bende pikt maar al te graag op, maar zelf geen daadwerkelijke bijdrage leveren. Dat men bereid is om meer te betalen schrijf dat ook maar op je buik. En spreken over voedselveiligheid, daarmee bedoel je dan vast dat we allemaal bio moeten gaan eten. Als men zich een beetje zou verdiepen in de materie dan is bio absoluut ongezonder voor mens en het dier. Maar dat wil je vast niet horen.

Of registreer je om te kunnen reageren.