Home

Achtergrond 222 x bekeken

Schurftinfecties lijken goed onder controle

Fruitteeltadviseurs constateerden vorige week diverse uitbraken van schurftinfecties.

Er dreigde een gevaarlijke periode met kans op een forse toename van blad- en vruchtschurft. Dat meldt Ad Zuidweg, fruitteeltadviseur bij de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) in Wemeldinge.

Na een bladnatperiode van minimaal acht uur zijn de sporen van de schurftschimmel gekiemd en vormen een bedreiging voor gezonde bladeren. "Het wisselvallige weer zorgde voor de uitbraak van infecties", stelt Zuidweg. "Wanneer fruittelers preventief met Captan of Delan hebben gespoten of eventueel curatief met Scala of Chorus tegen schurft hebben gespoten, is er op zich geen vuiltje aan de lucht. Zeker nu we te maken hebben met een duidelijke weersomslag."

Het huidige droge weer met oplopende temperaturen zorgt ervoor dat schurftsporen niet kunnen kiemen en deze week zeker niet tot nieuwe schurftinfecties zullen leiden.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.