Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Scholieren leggen eigen bos aan

Ruim zevenhonderd leerlingen van 26 basisscholen uit heel Nederland hebben een natuurgebied ontworpen, dat zij vrijdag ook echt zelf gaan aanleggen bij het Harderbos bij Biddinghuizen.

Dat maakte het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en Natuurmonumenten bekend.

Er zijn ruim tweehonderd ontwerpen en 3D-modellen ingestuurd voor het 11 hectare grote doebos bij het Harderbos. Boswachters maakten er samen met het NIBI een eindontwerp van.

De kinderen willen dat het bos een ontdekplek krijgt. Vogelnestjes en klimbomen staan ook op hun verlanglijstje, evenals een doolhof, kijkhutten en informatie over de verschillende dieren in het bos. Ze zijn vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur bezig met het uitwerken van de ideeën en ontwerpen. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sluit het project af door een ooievaarsnest te plaatsen.

Met het project BioSfeerBouwen willen de initiatiefnemers laten zien hoe kinderen bij de natuur kunnen worden betrokken.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  BOSS

  Goed project, maar neem daar niet de beste grond van Nederland voor.
  De invloed van de milieurakkers indoctrineert de kinderen al teveel.
  Maak in dit geval eens de keus voor een deel van Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Kanaleneiland platschuiven en bosinplanten.
  Een extra long is op haar plaats in het Utrechtse.
  De Marokkanen naar Maastricht, kunnen ze eenvoudiger drugsrunnen...of naar Afghanistan, zitten ze bovenop de handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.