Home

Achtergrond

Schoffelen en dan regen

Akkerbouwer Ron van Alphen schoffelt zijn bieten.

Hij komt langzaam achter zijn broer Hugo aan, die eerst het fijne onkruid verwijdert. Ron is tevreden over de stand van het jonge gewas. Wel is de regen welkom. "Het werd aardig droog." Foto Jan Bouwman

TV-presentatrice Marit van Bohemen proeft een stukje kaas, vandaag bij de opening van de kaasmarkt in Alkmaar. Zij is sinds februari van dit jaar het gezicht van Beemsterkaas van Cono Kaasmakers, die met weidemelk is bereid. "Het is belangrijk voor het goede imago van de zuivelsector dat koeien in de wei blijven lopen. De ambachtelijke productiewijze van Cono Kaasmakers draagt daar ook aan bij", zegt zij. Foto Wick Natzijl

Telers bekijken het spuiten van bladgewassen tijdens een bijeenkomst van LTO Groeiservice op het bedrijf van Gerard Kouwenberg in Beek en Donk. Foto Clement Mol

Kinderen van de Anne Frankschool in Leiden krijgen de fruitsalades van het schoolfruitproject van Campina uitgereikt. De 65 kinderen die meedoen aan het proefabonnement vonden het luxe fruit lekker, zegt de projectcoördinator van de school. Niet alle kinderen doen mee. Voor de niet-deelnemende kinderen lijkt het zuur. Zij moeten het doen met de meegebrachte appel. Foto Engel Lameijer

De Haagse kok Pierre Wind luistert of een Oerbrood hol klinkt. Onder toeziend oog van Wind is vandaag in Rotterdam de grootste broodoven van Nederland in gebruik genomen. De aanleiding is dat vanaf maandag Oerbrood alleen nog biologisch wordt aangeboden en er inmiddels 150 miljoen van zijn verkocht. Dat succes krijgt extra aandacht via een driedaags evenement in het Museumpark in Rotterdam, dat georganiseerd wordt door Oerbrood en de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.