Home

Achtergrond 181 x bekeken

Schapen doden als spel

In Brielle jagen jongeren grazende schapen op de vestingwallen de dood in, om punten te scoren voor een ’vernielcompetitie’.

Daarover bericht het AD. Er zijn al zeven schapen verdronken die via opengeknipte afrasteringen in het water belandden.
Jacob Noordermeer, eigenaar van de schapen die op de wallen grazen, heeft een van de jongeren recent op heterdaad betrapt. Die vertelde over het puntensysteem. Noordermeer heeft sinds begin dit jaar veel last van de jeugd. Vooral in de nacht van zaterdag op zondag is het vaak raak.

Getuigen zouden hebben verklaard dat er een keer een hond op de dieren was losgelaten, die ze in de richting van de openingen dreef. Ook afgelopen week kreeg Noordermeer weer telefoontjes dat een stuk afrastering kapot was. ”Ik heb erover gedacht om mijn schapen weg te halen, maar dat zou betekenen dat je toegeeft aan de jeugd. Daarom kijk ik het nog even aan.”

De politie zegt dat de zaak de hoogste prioriteit heeft, maar er is nog niemand aangehouden. Noordermeer weet dat de politie extra surveilleert, maar vraagt zich af of dat helpt. ”Als er voor de Vesting een surveillancewagen gesignaleerd is, weten ze dat achterin de Vesting direct.” Er zou een burgerwacht moeten komen, vindt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.