Home

Achtergrond 152 x bekeken

Schade grote branden neemt fors toe

Verzekeraars hebben in het eerste kwartaal 80 miljoen euro uitgekeerd wegens schade door grote branden.

Dat is 60 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal branden bleef gelijk, meldde het Verbond van Verzekeraars vandaag.

Een paar flink grote branden in de maand januari telden zwaar mee. Zo leverde de brand in een papierverwerkingsbedrijf in Nijmegen al een schadepost van 25 miljoen euro. Brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Haarlem veroorzaakte 10 miljoen euro schade.

Onder grote branden verstaat het Verbond van Verzekeraars branden met een schadepost van meer dan 1 miljoen euro. De totale schade door grote branden bedroeg vorig jaar 450 miljoen euro, 50 procent meer dan in 2006

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.