Home

Achtergrond

Saudi's geven half miljard tegen honger

Saudi-Arabië heeft het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN 500 miljoen dollar geschonken, als compensatie voor de gestegen voedsel- en brandstofprijzen.

Dit heeft het WFP in Rome gisteren bekendgemaakt. Het WFP had om 755 miljoen dollar extra gevraagd omdat de voedselprijzen de afgelopen maanden sterk zijn gestegen. Tot nu toe hadden 31 landen bij elkaar 460 miljoen gegeven. Door de Saudische donatie is het benodigde bedrag nu ruimschoots binnen.

"Wij hebben ons gericht tot de wereld om de hongerigen te helpen, en de wereld is vrijgevig geweest'', aldus WFP-directeur Josette Sheeran.

Het WFP wil dit jaar voedselhulp geven aan meer dan 70 miljoen mensen in circa tachtig landen, voornamelijk in Afrika en Azië. Volgens het WFP zijn de gestegen voedselprijzen de grootste uitdaging uit de geschiedenis van de organisatie, die al 45 jaar bestaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.