Home

Achtergrond 390 x bekeken

Saldo pluimveehouders op lange termijn daalt

Het saldo voor de lange termijn is voor de vleeskuikens vastgesteld op € 73,03 per 1000 kilo aflevergewicht en voor de vleeskuikenouderdieren op € 4,64 per opgehokte hen. Per aanwezige kooihen ligt het saldo op € 2,52, per scharrelhen op € 3,16 en voor een hen met vrije uitloop € 4,56. Belangrijkste reden voor de lagere saldi: de hogere voerkosten.

Onlangs heeft het overleg prijsindicaties pluimveehouderij de uitgangspunten en normen voor de bedrijfsbegrotingen voor de lange termijn vastgesteld. Deze normen worden gebruikt bij bedrijfsbegrotingen en bij aanvragen voor het borgstellingfonds. De Animal Science Group heeft in opdracht van PVE de begrotingen uitgewerkt.Volgens de langetermijnbegrotingen daalt het saldo per gemiddeld aanwezige kooihen naar € 2,51. Een daling van € 0,44. Voor de scharrelhenhouders was de daling minder groot: 35 cent. Bij de vrije uitloophennen daalde het saldo met € 0,60 naar € 4,56.

Het saldo per duizend kilo aflevergewicht neemt bij de vleeskuikens met € 1,47 af tot € 73,03. Bij de vleeskuikenouderdieren nam per opgehokte hen per jaar het saldo af van € 5,86 naar € 4,94.

Ondanks een verwachte stijging van de opdrachtprijzen, dalen de saldi toch. De belangrijkste oorzaak hiervoor zijn de gestegen voerkosten. Ook de jonge hennen zijn duurder.

Meer informatie Uitgangspunten en normen vleeskuikenkolom
Meer informatie Uitgangspunten en normen legpluimveehouderij

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.