Home

Achtergrond 154 x bekeken

SHO opent giro 555 voor slachtoffers cycloon

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben giro 555 geopend om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de cycloon in Myanmar.

Dat liet de organisatie vandaag weten. Het geld dat met de actie 'Help de slachtoffers cycloon Birma' wordt opgehaald, is volgens een woordvoerder in eerste instantie bestemd voor noodhulp. "Het gaat dan om het verstrekken van schoon water, voedsel en middelen om te voorkomen dat er ziektes uitbreken zoals vaccinaties en muskietennetten.'' In een later stadium is er tevens geld nodig voor de wederopbouw van het getroffen land.

Het Rode Kruis, een van de organisaties die is vertegenwoordigd in de SHO, opende maandag het gironummer 7447 om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Door opening van giro 555 komt de inzameling van geld via dit nummer te vervallen. "Het geld dat al via 7447 is opgehaald, komt uiteraard ook ten goede van de slachtoffers'', aldus de woordvoerder. Hij kon nog niet zeggen hoeveel geld er op dit gironummer is binnengekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.