Home

Achtergrond

Ruiterbranche begint site zadeldiefstallen

De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) heeft een speciale website geopend waarop diefstallen van paardenzadels kunnen worden geregistreerd.

Op zadeldiefstal.nl staan verdeeld over alle provincies ruim 260 gestolen zadels vermeld.

”De website is vooral bedoeld als preventie. We willen laten zien waar zadeldiefstallen hebben plaatsgehad. Bezoekers kunnen dan eventueel maatregelen nemen in hun stal of manege”, legt woordvoerster Celine Elkhuizen van de FNRS uit.

De kans dat gedupeerden hun zadel terugkrijgen is nihil. Volgens Elkhuizen verdwijnen veel van de gestolen zadels naar landen in Oost-Europa. De schade is groot. Een beetje zadel kost al gauw 2.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.