Home

Achtergrond 1 reactie

Ruim 350 overtredingen met diertransporten

De Algemene Inspectiedienst (AID) en Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hebben vorig jaar 352 overtredingen bij diertransporten geconstateerd.

Daarbij ging het vooral om dieren die niet vervoerd mochten worden, overbeladen wagens en onvolledige vervoersdocumenten.

Dat blijkt uit een overzicht dat landbouwminister Gerda Verburg gisteren op verzoek van de SP naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De 352 maatregelen van de beide diensten bestonden uit 186 schriftelijke waarschuwingen en 166 processen-verbaal. Een aantal van de overtredingen is in het buitenland geconstateerd, waaronder in Italië, Polen en Tsjechië.

In de meeste gevallen ging het om vervoerders die over de schreef waren gegaan, maar in 36 gevallen zijn ook veehouders gewaarschuwd voor het aanbieden van wrak vee. Er is nog geen compleet overzicht met de opgelegde strafrechtelijke sancties, omdat de AID en VWA dat niet bijhouden. Wel is bekend dat er bij 26 processen-verbaal een schikking is getroffen van tussen de 340 tot 990 euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    rode vos

    Kunnen wij de overheid ook op de bon slingeren?
    Nalatigheid, onvoldoende critisch tegenover dierenactivisten, riooloverstorten, 70.000 vrachten grond nodeloos doen laten verplaatsen, duizenden ha land aan de voedselproductie onttrekken, paarden van de bereden politie die overal van zich af schijten, motoragenten die tegen hekken plassen, beunende agenten....

    pffffffffff we krijgen het druk man...

Of registreer je om te kunnen reageren.