Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Rottende rijst verkocht in Guinee-Bissau

In het straatarme Afrikaanse land Guinee-Bissau is meer dan honderd ton rottende rijst op de markt gekomen.

Dat heeft een consumentenorganisatie gisteren gezegd. Het land is een van de staten die is getroffen door de recente voedselcrisis, waardoor er tekorten ontstaan aan basisproducten.

De rijst, een verouderde voorraad, wordt vooral in het afgelegen binnenland verkocht door "oneerlijke handelaren'', aldus de organisatie. Het zou een gevaar vormen voor de volksgezondheid. De rijst heeft een afwijkende kleur en geeft een misselijkmakende geur af als het wordt gekookt.

Wereldwijd zijn de voedselprijzen de afgelopen drie jaar verdubbeld. Dat heeft in meerdere landen, zoals Egypte en Haïti, tot demonstraties geleid.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  Demonstratie's van stadsmensen.
  Boeren in de derde wereld hebben nu wel een beter inkomen.
  Daarom is het spijtig dat er zo'n weerstand komt tegen bio-brandstoffen.
  Volgend jaar gaat de graanproductie hoger zijn , als dan ook nog de bio-brandstoffen zouden afgeschaft worden , gaat de graanprijs in vrije val.
  Gevolg; al die kleine boeren in de derde wereld die dit jaar duur kunstmest gekocht hebben met hun laatste spaarcenten -of nog erger, die er geld voor leenden- gaan weer maar eens ontgoocheld zijn.
  Spijtig en onverantwoord dat ook derdewereldorganisatie's de graanprijs mee naar beneden praten, in hun verzet tegen de bio-brandstoffen.
  is profilering zo belangrijk ?

Of registreer je om te kunnen reageren.