Home

Achtergrond 262 x bekeken

Rosé kijkt voorzichtig omhoog

De prijs van rosévlees is deze week voor het eerst sinds weken omhoog gegaan. Al is de stijging heel bescheiden. Er kwam €0,02 bij. Rosévlees staat nu op €3,07. Vraag een aanbod zijn bij rosé voor het eerst goed in evenwicht. Dat gaat vooralsnog niet veranderen. Een prijsdaling zoals in dezelfde periode vorig jaar komt daardoor niet in beeld. Stabiele prijzen en misschien een plusje liggen eerder in het verschiet.

De prijs van blank kalfsvlees blijft voor de tweede opeenvolgende week gelijk en noteert €4,15. Al is er onzekerheid over de waarde ervan. Deze, kortere slachtweek houdt de prijs namelijk in de benen. Volgende week wacht de vuurproef, als de slachterijen weer vijf dagen draaien.

Een duidelijke tendens is wel dat de Italiaanse markt aantrekt. De belangrijkste afnemer vraagt om meer Nederlandse kalveren en is daarmee de motor voor de Nederlandse export. Ook in Duitsland lijkt het ergste voorbij. Daar zijn de prijzen, net zoals hier, stabiel. Alleen in Frankrijk, de derde afzetmarkt, blijft de situatie moeizaam.

Al met al lijkt de normale slachtweek geen roet in het eten te gaan gooien. De prijzen blijven volgende week hetzelfde.

prognose:

rosé en blank kalfsvlees gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.