Home

Achtergrond

Rosé heeft er flink de sokken in

De prijs voor rosévlees is deze week ineens flink omhoog gegaan. Gemiddeld kwam er €0,11 bij. Rosé noteert €3,18. Een plotselinge stijging nadat de roséprijs wekenlang moeizaam stabiel bleef.

De hogere prijs wordt veroorzaakt door de runderslachterijen die hard aan de rosékalveren trekken. Ze hebben de rosé’s nodig om de vleeshaken vol te krijgen. Veel slachtkoeien komen er namelijk niet binnen. Daarnaast doet de goede rosémaand mei een duit in het zakje. Het lijkt erop dat de prijs voor rosévlees licht door blijft stijgen.

Die prijsstijging geldt zeker niet voor blank kalfsvlees. Die prijs gaat zelfs, zij het minimaal, met €0,02 naar beneden. Toch moet hier niet te zwaar aan getild worden. Nederland heeft te maken met een volledige slachtweek, waardoor het moeilijker was om de prijs in de benen te houden. In week 20, toen de prijs wel gelijk bleef, draaiden slachterijen maar vier dagen.

Duidelijk is dat belangrijkste afzetmarkt Italië langzaam iets opkrabbelt. Tweede markt Duitsland noteert echter een kleine min. In Frankrijk blijft het moeizaam. Al met al liggen stabiele prijzen in het verschiet.

prognose:

rosé licht stijgend, blank kalfsvlees stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.