Home

Achtergrond 163 x bekeken

Roet na brand Kraggenburg onschadelijk

De roetdeeltjes die dit weekeinde vrijkwamen bij een brand in een leeg koelhuiscomplex in Kraggenburg bevatten geen gevaarlijke stoffen.

Dat maakte de gemeente Noordoostpolder vandaag bekend. VROM onderzocht de deeltjes die terechtkwamen op akkers en objecten in de omgeving op de aanwezigheid van gevaarlijke organische stoffen (PAK's) en zware metalen. PAK's bleken er niet voor te komen.

Of de brokstukken die terechtkwamen in enkele weilanden ook ongevaarlijk zijn, is nog niet bekend. Eigenaar Ballast Nedam van het complex laat deze brokstukken opruimen. Vee mag hier tot die tijd nog niet grazen. Gewassen in tuinen waar verbrand materiaal op is te zien, moeten voor de zekerheid goed worden gewassen voor consumptie.

Na de brand in het dorp moesten kinderen van 63 huishoudens in de omgeving zaterdag binnen blijven. Ook het vee mocht niet naar buiten en de melk die zaterdag werd gegeven moest apart worden gehouden totdat duidelijk was of de roetdeeltjes schadelijk waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.