Home

Achtergrond 358 x bekeken

Rijnvallei legt productie speenvoer bij Denkavit

Denkavit in Voorthuizen produceert sinds deze week de biggenspeenvoeders voor Rijnvallei in Wageningen.

Denkavit is gespecialiseerd in voeders voor jonge dieren.

Rijnvallei en Denkavit werkten al samen op het gebied van fokmelk voor de rundveesector, waarbij Denkavit fokmelkproducten produceert naar Rijnvallei’s specificaties. Nu komt daar een soortgelijke samenwerking op het gebied van de speenvoeders voor varkens bij.
Ook hier geldt dat Denkavit gespecificeerde speenkorrels gaat produceren voor Rijnvallei, waarbij Denkavit gebruik maakt van zijn eigen specifieke kennis op dit terrein. Omgekeerd biedt Rijnvallei producten aan uit het Denkavit-assortiment.

Volgens Rijnvallei-directeur Martin Grift zijn de genomen stappen bedoeld om de fabriek van Rijnvallei in Wageningen te ontlasten. Vorig jaar besteedde Rijnvallei om dezelfde reden al een deel van de productie van rundveevoeders uit aan Van Cooten diervoeders in Lienden.
Rijnvallei beschikt over twee productielocaties; één in Wageningen en één in Barneveld. In Wageningen produceert Rijnvallei alle geperste voeders en in Barneveld heeft het bedrijf productielijnen voor de meelproducten, met name voor de pluimveesector.

Op de lange termijn voorziet Grift een verdere uitbreiding van de capaciteit in Wageningen. Dit zou eventueel in samenwerking met andere partijen kunnen gebeuren. Deze fabriek gelegen aan de Rijn, beschikt over een milieuvergunning voor 800.000 ton. Het afgelopen jaar behaalde Rijnvallei een omzet van 431.000 ton voeders.

Of registreer je om te kunnen reageren.