Home

Achtergrond 226 x bekeken

Restaurant maakt van nagerecht 'hoofdgerecht'

Zoet, maar wel met smaak. In Amsterdam is donderdag dessertrestaurant Sucre geopend, dat naam wil maken door het nagerecht op te waarderen.

Smaakmaker, oftewel chef de cuisine, is de internationaal opgeleide Peter Scholte. "Het dessert is hot, maar nog niet in Nederland'', stelt mede-eigenaar Martijn Machielse, ook van Mynth Events in Amsterdam. "In de Verenigde Staten, maar zeker ook in Frankrijk en Spanje, is er veel meer aandacht voor het dessert. Daar heb je allerlei kleine zaakjes waar je laat op de avond bijvoorbeeld nog macarons kan eten. Hier moeten de macarons zo mooi zijn dat ik ze straks door heel Nederland kan gaan leveren.'' Sucre begint hij samen met Eline Kok van restaurant Bloesem.

Om toch een volwaardig restaurant te zijn, serveert Sucre niet alleen zoete nagerechten, maar ook vier- of vijfgangenmenu's waarin de tweede gang altijd een hartige touch kent. "Mensen kunnen ook kiezen voor 'no sweet' menu's. In de hoofdgerechten zit zonodig een zoete touch. Bijvoorbeeld rode mul met een sinaasappel-vanillesaus, lam met een charlotte-oreganocrème of witte en groene asperges met een kaneel-caramel- en morillesaus'', licht Scholte zijn menukaart toe.

Scholte, die onder andere werkte bij sterrenrestaurants als El Buli in Spanje en Annen Etage in Noorwegen, hoopt dat met de filosofie van Sucre het dessert in de horeca weer het niveau krijgt dat het verdient. ,,Het is de afsluiter, maar daarmee ook de 'last memory'. Daar moet je meer mee doen. Het dessert is fun, maakt mensen blij. Daarom hebben we een uitgebreide dessertkaart met zeer speciale gerechten met een zoete touch.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.