Home

Achtergrond 1 reactie

Rendement kan gebruik Groenlabel beperken

Handhaving van een aanvullende rendementsberekening kan een aantal bedrijven uitsluiten van gebruik van Groenlabel-financiering.

Als aanvullende eis, bovenop de begin dit jaar vernieuwde Groenlabel-regeling, geldt een redementstoets. Dit betekent dat bedrijven met een negatief rendement niet in aanmerking komen voor Groenfinanciering, om zo alleen investeringen in perspectiefvolle bedrijven te stimuleren.

Maar ook bedrijven die té goed presteren worden uitgesloten. Dit kan tot gevolg hebben dat bedrijven die meer eigen vermogen inbrengen en een goed bedrijfsresultaat behalen, buiten de boot vallen bij het verkrijgen van Groenlabel-rentevoordeel.

Tot nu toe werd een gedoog-beleid gehanteerd, waarbij het bedrijfsrendement nog niet beperkend was voor het verkrijgen van Groenfinanciering. Volgens Hans Olsthoorn van Flynth Adviseurs en Accountants gaat de rendementstoets vanaf nu echter wel strikt nageleefd worden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    JvdL

    Waarom zou men bedrijven die té goed draaien uitsluiten. Het zou juist een stimulans kunnen zijn om goed te draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.