Home

Achtergrond 191 x bekeken

Ramp in Sichuan verenigt Chinezen in Nederland

De aardbebeving in Sichuan heeft de Chinezen in Nederland een beetje verenigd. Dat heeft de voorzitter van de stichting De Chinese Brug Den Haag, Kin Pin Cheung, gisteren gezegd.

"Dat is uitzonderlijk, want met onze 56 dialecten zijn we niet zoals andere allochtonen. Bovendien zitten we over het hele land verspreid, tot in de kleinste dorpen.''

Zo'n zeshonderd mensen zamelden gisteren tijdens een actie in Den Haag ongeveer 91.000 euro in voor de slachtoffers van de aardbeving. Het merendeel van de aanwezigen was Chinees. Het ging om studenten, ambassadepersoneel en restaurantmedewerkers. "Het mooie was dat ook veel Nederlanders gaven'', zegt Cheung weten.

In de middaguren was Chinese muziek te horen en werden toespraken gehouden. De aanwezigen droegen oranje shirts met de Nederlandse leeuw en de naam van de getroffen provincie in Chinees schrift.

De Chinese gemeenschap in Nederland heeft een actiecomité in het leven geroepen voor de slachtoffers van de aardbeving. De afgelopen dagen was al ruim 350.000 euro opgehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.