Home

Achtergrond 732 x bekeken

Raming Agco valt verkeerd bij beleggers

Het Amerikaanse mechanisatieconcern Agco (onder meer Fendt en Massey Ferguson) kreeg een gevoelige tik op de aandelenbeurs.

Het concern presenteerde voor zowel winst als omzet formidabele cijfers, maar was toch de gebeten hond op de beurs.
De resultaten in het eerste kwartaal waren veel beter dan analisten vooraf hadden ingeschat. De winstverwachting van het concern over heel 2008 viel echter volstrekt verkeerd bij de beleggers, omdat de verwachtingen voorafgaande aan deze mededeling veel hoger waren.
Begin vorige week benaderde de beurskoers van Agco nog het hoogste niveau ooit. In navolging van de koersval bij Agco zagen de concurrenten John Deere en Case New Holland hun beurswaarde ook sterk dalen.

Grote koersverliezen waren er ook onder meer voor Bunge, Monsanto en Archer Daniels Midland. Deze concerns hadden op de beurs last van de slechte weersomstandigheden in de Verenigde Staten. Het uitzonderlijke natte weer in belangrijke maisgebieden zet de zaaiwerkzaamheden op achterstand en dat voedt de vrees voor tegenvallende opbrengsten later dit jaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.