Home

Achtergrond

Rabobank verleent 17 procent meer krediet aan telers

De Rabobank heeft in 2007 2580 miljoen euro geleend aan bloemisterijtelers.

Het financieringsvolume lag in 2006 nog op 2203 miljoen euro. De bank heeft haar marktaandeel van 84 procent in de gehele
land- en tuinbouw weten te behouden.

Het kost de bank meer moeite haar positie onder jonge ondernemers en ondernemers van grote bedrijven te handhaven, aldus Hans ten Cate, lid Raad van Bestuur. "Het zijn vooral deze partijen die offertes aanvragen bij andere banken om prijzen te vergelijken. Jongeren zijn bovendien in alles minder loyaal geworden, dus ook in hun keuze van huisbankier. In een enkel geval speelt prestige een rol, aldus Hans ten Cate, lid Raad van Bestuur. In het Westland wordt soms breed uitgemeten als een groot glastuinbouwbedrijf anders dan door de Rabobank wordt gefinancierd."

Het aandeel van de glastuinbouw in het totale financieringsvolume van de Rabobank in de agrarische sector steeg van 18,1 naar 19,9 procent. Bij glastuinbouwbedrijven stond in 2007 5137 miljoen euro uit aan krediet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.