Home

Achtergrond 179 x bekeken

Rabo verstrekt meer agrokrediet

De Rabobank heeft dit jaar wederom 10 procent meer aan agrarische kredieten verstrekt. In totaal heeft de bank 25,8 miljard euro uitstaan.

De verdeling over de sectoren wordt later bekendgemaakt. Dat meldde de bank op een bijeenkomst voor landbouwjournalisten in Utrecht.
De bank is dit jaar in staat geweest haar marktaandeel van 84 procent vast te houden.

Bestuurder Hans Ten Cate: "Voor ons is dit percentage misschien nog wel belangrijker dan de stijging van de financiering."
Het meerjarig vasthouden van het marktaandeel is voor de bank van groot belang. In de vroege jaren 2000 verloor de bank enkele procenten.

Ten Cate, die komend jaar overigens vertrekt, bemerkt wel dat de bank meer moeite heeft jonge ondernemers en grotere bedrijven vast te leggen. "De jongere generatie kent nu eenmaal minder loyaliteit."

Het vastleggen van grotere bedrijven is ook voor andere banken in de ogen van Ten Cate een prestige-object.
"Ze hopen dat als ze een groot bedrijf binnenhalen er meer kleinere bedrijven zullen volgen. In deze categorie is de concurrentie dus extra fel", weet de Rabo-bestuurder.

In Friesland bemerkt de bank over de hele linie sterke concurrentie van Friesland Bank. Volgens Ten Cate profiteert de bank niet meer of minder van de positieve tendens in de agrarische sector. "We pakken niet alles dat we kunnen pakken, want dat zou ten koste gaan van bedrijven. Het moet ook goed gaan met de sector. Dat is een voorwaarde voor ons succes."

Of registreer je om te kunnen reageren.