Home

Achtergrond

QS: beter residu-onderzoek laboratoria

Drie op de vier residulaboratoria leveren goed werk af. Dat concludeert het Duitse kwaliteitskeurmerk Qualität und Sicherheit (QS).

De organisatie achter het keurmerk organiseert regelmatig keuringsrondes. Goed presterende laboratoria krijgen een QS-erkenning.

Van de 62 geteste laboratoria waren er 30 nieuwe. De overige bedrijven hadden al een QS-erkenning maar moesten dat opnieuw verdienen met een test.

QS stuurde alle aangemelde kantoren, waaronder bedrijven in Nederland, een proef met een werkbare stof in aardbeien. De resultaten van de proef zijn duidelijk beter dan vorig jaar. Eind vorig jaar haalden 47 van de 67 onderzochte laboratoria niet de test. De 47 bedrijven kregen de kans op een herkansing.

QS legt sterke nadruk op de kwaliteit van residucontroles. Voor supermarkten zijn de belangen van scherpe controles groot. Overschrijdingen leiden in de Duitse media regelmatig tot negatieve berichtgeving en imagoschade. Door de nadruk van QS op residucontroles kiezen veel ketens voor het systeem.

Of registreer je om te kunnen reageren.