Home

Achtergrond

PvdA en ChristenUnie twijfelen over klimaatwet

PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer reageren terughoudend op het vandaag gelanceerde initiatief van een brede groep organisaties voor een klimaatwet.

PvdA-milieuwoordvoerder Diederik Samsom vraagt zich af of een wet "het meest geëigende middel'' is om het doel te bereiken, namelijk dat klimaatafspraken ook echt worden nagekomen en klimaatbeleid even belangrijk wordt als financieel beleid. Esmé Wiegman van de ChristenUnie heeft ook "twijfel'' of een wet wel het goede instrument is.

De twee Kamerleden waren bij de officiële presentatie van de klimaatwet en namen een blauw koffertje in ontvangst. De initiatiefnemers van de wet willen dat Prinsjesdag verrijkt wordt met een koffertje met een klimaatnota, naar het voorbeeld van het koffertje met de Miljoenennota dat altijd op de derde dinsdag van september wordt aangeboden aan de Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.