Home

Achtergrond 189 x bekeken 8 reacties

Protesten tegen lage melkprijs houden aan

Boze melkveehouders rijden vandaag voor het laatst demonstratief melk uit over akkers.

Maar dat betekent niet dat het protest tegen de lage melkprijs ook stopt, meldt Sieta van Keimpema, voorzitter van de Dutch Dairymen Board (DDB).

Ook de komende dagen houden melkveehouders hun melk bij zich en krijgen de fabrieken een telefoontje bij welke adressen de melk niet hoeft te worden opgehaald. "In elke provincie houdt men melk thuis en gaat het vaak de gierput in. Volgende week gaan we evalueren hoe het er Europees voor staat, want ook in België, Frankrijk en Duitsland wordt actiegevoerd tegen de lage prijs.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  'door utrecht', beter lezen. inkomen is niet hetzelfde als bedrijfsinkomsten. moet je Waalkens eens vragen, die kan het uitleggen. die kan je politiek correct uitleggen dat de bedrijfswinst bij hem ook is gedaald maar dat de inkomensdaling wel meevalt. tuurlijk, het grootste deel van zijn inkomen komt van de staat en dus valt de inkomensdaling wel mee.

 • no-profile-image

  Door

  Wel grappig. Als het LEI berekent dat veeboeren vorig jaar 80.000 euro hebben verdient klopt volgens de heren boeren niets van de berekingswijzen van het LEI. Als het LEI berekent dat de kostprijs 47 cent is, dan geloven ze het LEI op hun blauwe ogen.

 • no-profile-image

  Henk

  Beste mensen, er is al maanden wat zeg jaren gepraat met de directies van dezuivelfabrieken en het resultaat nul komma nul. Enige jaren geleden een poort actie bij het distributiecentrum bij A.H. in Zwolle, hier zegt de woordvoerder van A>H. we willen u best meer betalen als onze concurrenten dat ook maar moeten. In Distrifood schrijft iemand van C!000 dat ze de verkoopprijs met 14 cent kunnen verlagen omdat men de melk goedkoper kan inkopen. Over wiens rug gaat dit? Zelf laat ik vanavond de melk ook weer over het land stromen, het is een werk dat ik verafschuw een kostelijk gezond product zo mee om te moeten gaan. Maar ik kan helaas niet anders. De Lei heeft onze kostprijs berekend op 47 cent en momenteel beur ik 35 cent dus ver onder de kostprijs. Mijn rendement op mijn geinvesteerde geld is nog geen procent terwijl de supermarktketen op 22% zit. Voelt u het verschil? Iedereen mag mij mailen om gratis melk. Ja wij beuren ca. 3 cent subsidie op de melk maar dit maakt nog geen dekkende kostprijs en ik zie de subsidie die wij beuren als subsidie voor de consument voor een niet te duur voedselpakket.

 • no-profile-image

  eppo

  Ik vindt dit zo kansloos. Ik geloof dat de boodschap wel is overgekomen. De bladen en de t.v staan er bol van, dus is het doel wel bereikt. NU om de tafel met zuivellaars.

 • no-profile-image

  Bunnik

  de melkveehouders in noordbroek Gr rijden
  vrijdag 30 mei om half twee de melk over
  het land uit bij van Adrichem aan de pastorieweg
  tot nu toe zijn er al 15 melkveehouders die zich hebben gemeld

 • no-profile-image

  Mw. J. Boomstra

  Schandalig dit soort acties.
  Onvolwassen, onbegrijpelijk.
  Dit levert alleen maar agressie en nog duurdere melk op:-(
  Hiermee is niemand gebaat.
  Probeer het eens op een fatsoenlijke manier.

 • no-profile-image

  Pieter

  We moeten er NU voor zorgen dat we doorzetten en ze is een "melkie" laten ruiken. Wanneer we nu doorzetten en voor de volle 100% de melkleveranties stopzetten heeft het zin om tot onderhandelingen te komen. Kijk maar eens naar de buschauffeurs, de onderwijzers, vrachtwagenchauffeurs, allemaal voor hetzelfde als bij ons!
  Hopelijk komt iedereen daar op tijd achter, gebeurt het nu niet dan zal het nooit meer gebeuren!

 • no-profile-image

  -

  Beste utrecht.

  80 000 / het aantal uuren die een gemidelde boer maakt = nog een veel te laag uurloon vergeleken met colega ondernemers !!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.