Home

Achtergrond

Professionele business game voor tuinbouwsector

Er komt een professionele business game voor de tuinbouwsector.

Het Horti Businessgame, geïnitieerd door Hillenraad (onder andere Hillenraad 100), wordt door verschillende teams uit allerlei geledingen van de sector gespeeld.

Per spelronde worden specifieke poules samengesteld voor bedrijven, professionals en studenten. Doel is aankomend midden- en hoger kader door middel van een competitief spel kennis te laten maken met ondernemerschap en innovatie in de tuinbouwsector.

Spelers leiden in acht spelrondes een virtuele tuinbouwonderneming in directe concurrentie met zes andere spelers in een poule. Een poule kan bestaan uit collega-bedrijven uit de sector, maar ook uit collega’s binnen één bedrijf.

Het spel brengt de spelers in een actieve spelomgeving, doordat in de opeenvolgende spelrondes externe factoren direct van invloed zijn op de besluitvorming en resultaten. Dit gebeurt aan de hand van cases en interventies. Het vereist van de spelers acht spelrondes lang alerte besluitvorming op vaak onvoorspelbare spelsituaties. De winnaar van de poule is het beste in staat gebleken zijn 'virtuele' tuinbouwbedrijf naar de top te brengen en houden.

Dat er een breed draagvlak is voor dit initiatief is blijkt uit de bijdragen en ondersteuning die Priva, Dutch Flower Group, FloraHolland, Rabobank, Koppert Cress, Gemeente Westland, en Tuinbouw Jongeren Westland aan dit project verlenen. Binnen enkele weken wordt beslist of het project doorgang zal vinden en dan wordt het spel vervolgens vanaf oktober 2008 gespeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.