Home

Achtergrond 169 x bekeken

Prima seizoen voor Keukenhof

De Keukenhof heeft dit jaar 815.000 bezoekers getrokken. Dat waren er wel iets minder dan in 2007, maar algemeen directeur Piet de Vries was dik tevreden.

Hij sprak zondag, de laatste dag dat het park open was, van een "prachtig seizoen''.

Zeven op de tien bezoekers kwam uit het buitenland, vooral uit Duitsland. Maar ook Franse, Amerikaanse en Indiase gasten wisten het park goed te vinden. Uit China kwamen 10 procent meer bezoekers dan voorheen.

Het thema van de bloemententoonstelling was dit jaar 'De Olympische Spelen 2008 - Beijing'. De officiële opening op 19 maart door prins Willem-Alexander noemde De vries een van de hoogtepunten van het jaar. Ook de viceburgemeester van Peking en Erica Terpstra, de voorzitter van NOCNSF, waren daarbij aanwezig.

De Keukenhof was voor het publiek open van 20 maart tot en met 18 mei. Volgend jaar viert de bloemententoonstelling haar 60-jarig jubileum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.