Home

Achtergrond

Prijs blank kalfsvlees daalt toch

Het gaat nog altijd niet goed met blank kalfsvlees. Gemiddeld gaat er deze week €0,08 van de prijs af, die staat nu op €4,15. En dat is een tegenvaller. De verwachting was dat de kortere slachtweek een tijdelijke rem op de daling zou zetten. Maar dat is duidelijk niet het geval.

In Europa zijn er simpelweg teveel kalveren en intussen komt de bodem van €4,00 in zicht. Toch gloort er wat hoop. De meimaand is traditioneel een goede kalfsvleesmaand en de situatie in Europa lijkt iets te veranderen. Italie en Duitsland hebben sinds deze week stabiele prijzen en in Frankrijk is de prijs niet meer zo fors gedaald als daarvoor. Nederland zal in die prijzen meegaan. Sommige handelaren verwachten dat dit volgende week al gebeurt. Zij denken dat de gifbeker leeg is. Anderen denken dat de bodem van €4,00 zeker nog in beeld komt.

De prijs voor rosévlees is deze week op hetzelfde niveau gebleven. Gemiddeld wordt er €3,05 betaald. De verkoop van rosévlees is niet denderend, maar voor de prijs heeft dat geen gevolgen. Slachterijen nemen namelijk meer rosékalveren af van de afmesters. Rosévlees blijft volgende week op hetzelfde niveau.

prognose:

blank dalend of stabiel, rosé blijft gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.