Home

Achtergrond

Polen rekent op 5 procent meer graan

Polen verwacht een graanoogst van 28,5 miljoen ton. Daarmee valt de graanproductie in Polen ruim 5 procent hoger uit dan vorig jaar toen een hoeveelheid van 27,1 miljoen ton werd geoogst.

Dat meldt het Productschap Granen in zijn Weekbericht Granen.

India verwacht dit jaar een recordoogst van 227,3 miljoen ton graan. De tarweoogst in India wordt geraamd op 76,8 miljoen ton. Dat laatste heeft tot gevolg dat het land graan hoeft in te voeren. De rijstoogst wordt geraamd op 95,7 miljoen ton, 2 miljoen ton meer dan vorig seizoen.

Japan gaat de productie van rijstbloem wellicht subsidiëren om zodoende minder tarwe(bloem) in te hoeven voeren. Japanse invoer van tarwe (afkomstig uit de VS, Australië en Canada) is gestegen met 4 procent tot bijna 5 miljoen ton.

Indonesië zal dit jaar geen rijst meer uitvoeren om zodoende voldoende voorraad te behouden. Oorspronkelijk zou export zijn toegestaan voor een totale hoeveelheid van 1,3 miljoen ton. Vietnam heeft de uitvoer van rijst verboden tot en met eind juni 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.