Home

Achtergrond 684 x bekeken

Pluimveevirussen REO en IBH terug van weggeweest

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) constateert dat de pluimveevirussen Inclusion Body Hepatitis (IBH) en Reo tenosynovitis vaker voorkomen bij vleeskuikens.

Dat blijkt uit sectie van de GD, waarbij van beide ziektes verschillende gevallen vastgesteld werden.

"Het gaat nog maar om kleine aantallen. Toch is het wel opvallend omdat we beide virussen jarenlang niet tegen zijn gekomen", legt GD-dierenarts Teun Fabri uit. Een mogelijke oorzaak ziet hij in de sterk toegenomen transporten van de afgelopen jaren.

IBH en Reo tenosynovitis kunnen behoorlijke uitval bij vleeskuikens veroorzaken. Toch hoeven vleeskuikenhouders zich volgens Fabri nog geen zorgen te maken. "Op dit moment is de situatie nog niet verontrustend. Wel raden we pluimveehouders met klem aan materiaal in te sturen voor sectie."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.