Home

Achtergrond

Planten goed voor arbeidsproductiviteit

Uit onderzoek van TNO blijkt dat planten op de werkplek een positief effect hebben op de productiviteit.

Eerder uitgevoerd internationaal onderzoek wees al uit dat planten een gunstige invloed hebben op de gezondheid van werknemers.

In een proef bleek dat mensen die een creatieve taak kregen in een ruimte waar één groene plant stond, een hogere productiviteit hadden dan proefpersonen die dezelfde opdracht uitvoerden in een ruimte zonder plant.

De productiviteit steeg niet evenredig als er meer planten aanwezig waren, maar de invloed van planten op kantoor is wel vastgesteld. Het onderzoek is verricht in opdracht van het Productschap Tuinbouw, in samenwerking met de VHG vakgroep Interieurbeplanting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.