Home

Achtergrond

Perfect vlinderweer, maar weinig vlinders

Ondanks het mooie weer van de afgelopen weken, zijn er maar weinig vlinders te zien.

Dat zou te maken kunnen hebben met de 'slechte zomer' van vorig jaar. Dat maakte de Vlinderstichting vandaag bekend.
Vlinders houden van warm en zonnig weer, eigenlijk precies zoals de eerste twee weken van mei waren. Vooral boomblauwtjes, koolwitjes en kleine vuurvlinders zijn dan actief. Maar de vorige zomer was bewolkt en ook toen waren er weinig vlinders. Dat kan zijn weerslag hebben op de generatie vlinders die nu uit zou moeten vliegen.

Waarschijnlijk kan in juli wel genoten worden van de vlindertjes. "Als die paar vlinders in mei zich door het goede weer volop hebben kunnen voortplanten kan het van de zomer alsnog een vlinderfeest worden'', aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.