Home

Achtergrond 197 x bekeken

'Pas op voor veevoer met eikenprocessierups'

Het risico is klein, maar veehouders en handelaren kunnen een allergische reactie krijgen als ze contact hebben gehad met diervoer waar veel brandharen van eikenprocessierupsen in zitten.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt vandaag voor een mogelijk allergische reactie. De kans dat deze voor irritatie zorgende rupsenharen in hooi of kuilgras zitten, is volgens de VWA alleen aanwezig in gebieden waar de eikenprocessierups met zijn ongeveer 600.000 microscopisch kleine brandharen veelvuldig voorkomt. In Zuid-Nederland, Utrecht, Gelderland en Overijssel dus. Problemen zijn derhalve te voorkomen door te vragen waar het veevoer vandaan komt. Overigens zou de allergische reactie volgens de VWA niet alleen bij mensen maar ook bij dieren kunnen optreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.