Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Pas op met luchtbedden in zee!'

Wie de komende dagen verkoeling zoekt op een luchtbed in zee, moet oppassen niet verder in zee gedreven te worden door de krachtige oostenwind die de komende dagen aan de kust staat.

Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vandaag bekend.

De KNRM stelt dat de oostelijke windrichting verraderlijk is voor de mensen die naar het strand gaan. De meegenomen drijfmiddelen vallen makkelijk ten prooi aan de oostenwind en drijven mensen bijna ongemerkt ver de zee in, aldus de KNRM.

Ook kan de combinatie met het ijskoude water levensbedreigende situaties opleveren. De laatste dagen is de KNRM al voor meerdere afgedreven bootjes en luchtbedden op pad geweest. Daarbij vielen geen gewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.