Home

Achtergrond

PVV zoekt voorzitter met organisatietalent

Het PVV gaat op zoek naar een voorzitter die zelf leiding geeft aan de reorganisatie van het productschap.

Dat heeft het bestuur van het Productschap Vee en Vlees woensdag na een uitvoerige discussie besloten.

In eerdere consultaties hadden de twee vicevoorzitters van het Schap, Jos Klijn (FNV) en Annechien ten Have (LTO) vastgesteld dat de dragende organisaties van het schap ernstig verdeeld zijn over de taken en organisatiestructuur van het productschap.

Een aantal bestuursleden suggereerden daarom een interimmanager aan te stellen die speciaal belast wordt met "het tegen het licht houden" van het organisatieplan. Ze denken dat moeilijk kandidaten voor het voorzitterschap gevonden worden als het bestuur het daarover oneens is.

Omdat een interimfunctionaris vermoedelijk strijdig is met de Kroonbenoeming van een productschapsvoorzitter werd daar toch van afgezien. De kandidaat die nu wordt gezocht krijgt als hoofdtaak een organisatieplan te maken voor de periode 2010-2014. Dit houdt in dat het bestaande plan dat loopt tot en met 2010 onaangetast blijft.

Dit voornemen wil het PVV maandag aanstaande afstemmen met het Productschap Pluimvee en Eieren, waarmee het nu nog de voorzitter deelt. Het is niet duidelijk of dat ook in de toekomst zo blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.