Home

Achtergrond 198 x bekeken 3 reacties

Overijssel tegen extra maatregelen veebedrijven rond natuur

Veebedrijven in de zone tot drie kilometer rondom natuur moeten niet verder in hun ontwikkeling worden beperkt vanwege de ammonmiakregels.

Het is beter om in te zetten op het halen van de natuurdoelen dan om te blijven streven naar het halen van de kritische depositiewaarden.

Dit vinden gedeputeerde staten (GS) van Overijssel. GS reageren op een onderzoek van Alterra. Dit heeft gekeken naar de mogelijkheden om de ammoniakdepositie te beperken door middel van maatregelen op veebedrijven rond natuur.

Uit dit onderzoek bleek dat slechts 15 procent van de depositie komt van veehouders ter plekke. Het overgrote deel komt van elders uit Nederland of het buitenland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd berg

  Beste Wil,
  Volgens mij heb ik het al in een eerder artikel vermeld. U hebt volgens mij geen enkel benul wat er in de agrarische sector speelt. Zoals al eerder gezegt wordt nederland niet overbemest. De nederlandse landbouw gronden verschralen door het huidige mestbeleid. De kilogrammen die van het land afkomen worden jaar op jaar minder. Op alle veebedrijven wordt een mestboekhouding bijgehouden die een over bemesting tegen gaat (Op overbemesting staan grote boetes) Wilt u stoppen met het verkondigen van die opruiende onzin, als u ergens geen verstand van hebt.

 • no-profile-image

  gert

  dan kunnen staatsbosbeheer en natuurmonumenten meer vee gaan houden in de natuurgebieden,natuurmonumenten is al de grootste veehouder van nederland en ontvangt ook de meeste landbouwsubsidie uit brussel en krijgt ook nog geld van de postcodeloterij,kunnen ze heel wat boswachters en directeuren van betalen

 • no-profile-image

  wil

  Conclusie: in heel Nederland moeten maatregelen genomen worden tegen vervuiling met meststoffen, niet alleen in een beperkte straal om een natuurgebied. De landbouw in Nederland is nog steeds idioot intensief, een beperkt deel van Nederland verwerft zich een inkomen met als neveneffect dat heel Nederland schade ondervindt van overbemesting. Er is nog wel iets meer in het landelijk gebied dan alleen maar intensief boeren en hoge produkties halen. Het moet echt minder intensief, er gaat veel te veel naar de knoppen. Waar de conventionele boer langzaam maar zeker went aan steeds intensiever telen, vermest en verdroogt Nederland steeds verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.