Home

Achtergrond

'Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken'

Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken wil de samenwerking van de overheidsorganisaties verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat burgers vinden dat de dienstverlening heel wat beter kan. Burgers waarderen de service van individuele overheidsorganisaties met een rapportcijfer 7, blijkt uit een onderzoek dat Bijleveld maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dienstverlening waarbij meer overheidsorganisaties betrokken zijn, scoort echter maar een 6,7. Over het geheel genomen krijgt de overheid van burgers een 6,4. De staatssecretaris wil dat het cijfer in deze regeerperiode minstens een 7 wordt.

Het onderzoek is gebaseerd op uiteenlopende ervaringen van burgers met de overheid, zoals bij de aangifte van een pasgeboren kind, het aanvragen van een uitkering of het melden van een klacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.