Home

Achtergrond 249 x bekeken

Op hakken op zoek naar eerlijke producten

Met roze baretten, roze pumps, roze mandjes en legergroene pakken waren ze zaterdag duidelijk aanwezig in de winkelstraten van zeven grote steden. Het koopleger van de zogeheten 'StoereVrouwen' was op zoek naar plaatsen waar eerlijke en biologische wijnen worden verkocht en geschonken.

Onder het motto 'Verbeter de wereld, ga winkelen!' gingen de jonge vrouwen op pad in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Haarlem en Groningen.

Op terrassen en in cafés en winkels namen de dames het wijnaanbod onder de loep en zochten ze naar wijn die gemaakt is volgens een natuurlijk proces, waarin geen giftige stoffen zijn verwerkt en die volgens eerlijke handel is verkregen.

Het was de tweede keer sinds de oprichting begin 2007, dat het 'leger' van jonge vrouwen de straat op ging op zoek naar eerlijke en biologische producten. Vorig jaar werd er 'geshopt' op zoek naar 'eerlijke' sinterklaascadeaus.

De groepering bestaat uit jonge vrouwen, inmiddels ongeveer 260. Zij zijn lid van zogeheten 'regimenten', lokale groepen StoereVrouwen. "Wij jonge vrouwen zijn belangrijker dan ooit. We gaan namelijk de natuur redden, mensen ver weg een goed inkomen geven en dieren netjes behandelen. En dat doen we door te winkelen'', aldus de dames.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.