Home

Achtergrond

Oostlandse glastuinbouw lonkt naar West-Brabant en de eilanden

"Glastuinders in het Oostland die grootschalig willen uitbreiden, moeten hun oog maar laten vallen op West-Brabant en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden" aldus burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland.

Deze uitspraak deed burgemeester Van Vliet tijdens een algemene ledenvergadering van LTO Glaskracht Oostland bij Pannekoek Orchideeën in Berkel en Rodenrijs.

Volgens Van Vliet is in Lansingerland nog 100 hectare beschikbaar voor de glastuinbouw. In de Zuidplaspolder gaat het om 280 hectare. De burgemeester verwacht echter dat die gebieden snel vol zullen zitten.

Door woningbouw, aanleg van nieuwe wegen en natuur komt de uitbreidingsruimte voor Oostlandse glastuinders de komende jaren onder druk te staan. "Daarom moet de provincie voor compensatie zorgen", vindt Van Vliet. Hij denkt daarbij aan locaties zoals Dinteloord en Oostflakkee.

Later dit jaar komen de gemeenten uit het Oostland met een gezamenlijke strategie, getiteld ’Visie op Oostland is visie op glastuinbouw’. Het concept daarvan wordt momenteel behandeld in de verschillende colleges van B & W.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.