Home

Achtergrond 170 x bekeken

Oostenrijk moet eigen verbod op genmaïs opheffen

Oostenrijk moet direct een eigen verbod opheffen op de invoer van twee genmaïssoorten.

De Europese Commissie heeft dat vandaag besloten. Oostenrijk heeft geen reden en niet het recht om zelf genmaïssoorten te weren, vindt de Europese Commissie. De EU had eerder tot toelating besloten, nadat het EU-agentschap voor veilige voeding EFSA geen problemen zag.

Oostenrijk, dat heel kritisch is over genetisch aangepaste gewassen, had de Zea maïs MON810 en de Zea maïs T25 al in 1999 verboden.
De commissarissen van de Europese Commissie hadden vandaag een breed debat over genetisch aangepaste gewassen. Besloten is om voorlopig door te gaan op de ingeslagen weg. Daarbij worden steeds gensoorten toegelaten na positief advies van het EU-agentschap.

Vandaag is besloten EFSA meer informatie te vragen over enkele aanvragen van gentechbedrijven, onder meer voor rijst en aardappels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.