Home

Achtergrond 201 x bekeken

Ook vlees van Milieukeur bij restaurants V&D

Ook de La Place-restaurants van het V&D-concern gaan vlees serveren afkomstig van Milieukeurvarkens.

Dat meldt Jaap de Wit sr. van Inkoop Oudewater. De productie van Milieukeurvarkens groeit snel.

De La Place-restaurants zetten vooral de duurdere onderdelen van het varken, zoals varkenshaas op het menu. Inkoop Oudewater koopt de varkens in voor slachterij Westfort en de grossiers die in dit bedrijf samenwerken: Lunenburg en Egbert Kruiswijk.

Volgens Jaap de Wit zijn de partijen die samenwerken in slachterij Westfort ook in gesprek met andere partijen die belangstelling hebben voor Milieukeurvlees. Hij wil nog niet aangeven welke die partijen zijn.

De productie van Milieukeurvarkens zit op het ogenblik op ruim 4.000 stuks per week. De verwachting is dat die productie nog wel verder kan groeien.

Volgens Hans Verhoeven, directeur van de producentenvereniging De Hoeve zal binnenkort de vijftigste Milieukeur-varkenshouder worden gecertificeerd. "We krijgen redelijk veel aanvragen van varkenshouders die informatie willen en belangstelling hebben om voor Milieukeur te produceren".

Hij verwacht dat de belangstelling sterk zal groeien als er meer duidelijk is over het verdoofd castreren. Milieukeurvarkens worden niet gecastreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.