Home

Achtergrond

Ook klanten Eneco moeten meer betalen

De rekening van klanten van energiebedrijf Eneco gaat omhoog met 9 euro per maand.

Dat maakte Eneco vandaag bekend. Op woensdag kondigden de energiebedrijven Nuon en Essent al prijsstijgingen aan.

De energiebedrijven zijn gedwongen de tarieven te verhogen wegens de hoge olieprijs. Deze steeg deze week naar een recordhoogte. Het is onbekend wanneer de verhoogde tarieven ingaan. Eneco was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Bij Eneco blijft de prijs voor elektriciteit gelijk, maar de gasrekening wordt wel duurder. Bij Nuon en Essent wordt zowel de gasrekening als de elektriciteitsrekening per 1 juli duurder. Dat kost hun klanten per maand respectievelijk gemiddeld 10 en 11 euro per maand meer.

Eneco heeft ongeveer twee miljoen klanten, zowel zakelijke als particuliere.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.