Home

Achtergrond

Ook EZ subsidieert voeding

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken stelt €9,5 miljoen beschikbaar voor innovatieve projecten uit de voedingsmiddelensector in 2008. Het MKB kan het hele jaar voorstellen indienen. De regeling maakt onderdeel uit van het Innovatieprogramma Food & Nutrition Delta (FND). De verplichte samenwerking met kennisinstellingen bij FND-Innovatieprojecten is vervallen.

In totaal stelde de minister voor het FND-programma €124,5 miljoen beschikbaar in de periode 2006-2010. Op verzoek van het bedrijfsleven paste de minister de subsidieregeling aan. Het Innovatieprogramma Food & Nutrition Delta is in 2006 gelanceerd om van Nederland dé leidende regio voor voeding in Europa te maken. De regeling staat open voor alle voedingsgerelateerde bedrijven.

Tot nu toe hebben ruim 200 bedrijven deelgenomen aan dit programma, waarvan 80% tot het MKB behoort. Een belangrijk thema binnen het programma is voeding en gezondheid. Gezondheid wordt ook voor consumenten een steeds groter aandachtspunt bij de keuze van voeding, een trend waarop de Nederlandse voedingssector graag inspeelt.

Meer informatie ministerie van EZ: €9,5 miljoen voor innovatie in voedingssector

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.